Al eens nagedacht over netwerkbeveiliging?

Beveiliging

Tegenwoordig is online vrijwel mogelijk. Zo kun je bestanden opslaan in de cloud, online communiceren, online betalen etc.  Het netwerk moet toegankelijk zijn voor gebruikers die daarvoor bevoegd zijn. Zo is het van belang dat huisgenoten gebruik kunnen maken van het netwerk in huis, en kantoormedewerkers van het netwerk op kantoor. Steeds vaker hoor je dat er ingebroken wordt op een netwerk. Dit wordt ook wel hacken genoemd. Vaak staan we er niet bij stil wat er online allemaal mis kan gaan. Het goed om hier eens over na te denken. Denk bijvoorbeeld eens aan netwerkbeveiliging.

Het belang van een goede netwerkbeveiliging

Vaak kijken bedrijven pas naar de beveiliging van hun netwerk wanneer er een grote aanval is geweest. Totdat dit gebeurt gaat men er vaak vanuit dat de beveiliging goed is. Zo een aanval is een duidelijk signaal om te kijken naar netwerkbeveiliging, maar het is beter dit op voorhand al te doen. Omdat de technologie steeds vooruit gaat is het voor elk bedrijf mogelijk dat hackers het systeem binnen dringen. Door een goede netwerkbeveiliging zullen virussen voor een groot deel geblokkeerd worden. Hiermee voorkom je dat hackers binnen kunnen dringen in het systeem.  Een goede netwerkbeveiliging is van essentieel belang. Het moet niet zo kunnen zijn dat iemand zomaar kan beschikken over de patiëntgegevens van bijvoorbeeld een huisartspraktijk. Of dat alle gegevens van klanten van een bank op straat komen te liggen.

Het creëren van een goede netwerkbeveiliging

Een goede netwerkbeveiliging creëer je niet door een bepaalde technologie toe te passen. De beste netwerkbeveiliging bestaat uit het toepassen van meerdere technologieën. Een specialist weet welke technologieën het beste zijn voor de netwerkbeveiliging van jouw bedrijf of woning. Ook is het raadzaam om er eens over na te denken of u de online activiteiten van uw medewerkers in de gaten houdt. Wanneer een bepaalde medewerker gevoelige informatie lekt, kan dit grote gevolgen hebben voor het bedrijf. Het hoeft overigens niet altijd te betekenen dat een medeweker dit bewust doet. Het kan namelijk voorkomen dat de instellingen op een privételefoon niet goed staan waardoor er informatie gelekt kan worden. Dit omdat de medewerker zijn privételefoon gebruikt op het wifi-netwerk van het bedrijf. Ook komt het steeds vaker voor dat medewerkers thuiswerken, of thuis nog iets afmaken. Hierdoor kan er ook een hoop ellende ontstaan wanneer de netwerkbeveiliging van uw bedrijf niet in orde is. Het is dus raadzaam om eens na te gaan hoe het zit met de netwerkbeveiliging van uw bedrijf.

No Comments

Post a Comment