Eerste hapjes baby

Frootie 1

De eerste hapjes van je baby zijn zo leuk om te geven! Vol verwachting schep je wat op een lepeltje. Langzaam breng je de lepel naar het mondje van je kindje. Wat zou hij (of zij) doen? Opent hij zijn mondje, proeft hij met zijn tongetje of houdt hij zijn kaken stijf op elkaar? Hoe het ook komt met je baby, de kans is groot dat aan het einde van het eerste baby hapje hij er helemaal onder zit. Eten in het haar, onder het neusje, zelfs in de oren.. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kindje kan er eten hebben te zitten. Weet je al hoe je het aan gaat pakken met de eerste hapjes van je baby? Of heb je nog wat voorbereidingstijd nodig?

Eerste hapjes zijn oefenhapjes

Als je baby vier maanden oud is kun je beginnen met het geven van fruit en groente. Deze eerste prakjes zijn geen volwaardige maaltijden. Het zijn slechts oefenhapjes, hapjes om je baby te laten wennen aan het eten van een lepeltje, aan verschillende smaken en aan de verschillende structuren. Tot nu toe heeft je kindje alleen nog maar melk gehad. Als je kindje borstvoeding heeft gekregen is het al een beetje gewend aan verschillende smaken, omdat de smaak van borstvoeding afhankelijk is van wat de moeder gegeten heeft. Kindjes die borstvoeding krijgen wennen soms daarom ook sneller aan verschillende smaken. Kindjes die flesvoeding hebben gekregen doen er soms iets langer over.

Voedingsstoffen

Sommige baby’s zijn er snel bij en weten al snel wat ze lekker vinden en wat niet. Andere baby’s hebben er eerst nog wat moeite mee en moeten langer wennen aan het eten van echte hapjes. Hier hoef je je echter niet druk om te maken. In de periode van vier tot zes maanden tijd hebben baby’s namelijk nog geen groente en fruit nodig om te kunnen groeien. Pas vanaf zes maanden is dat wel het geval. Waarom dan niet pas beginnen met zes maanden? Omdat je baby vanaf vier maanden alvast kan wennen. Grote kans dat tegen de tijd dat hij zes maanden is hij al een flinke portie op kan. Bovendien neemt de kans op voedselallergiĆ«n af op het moment dat je kindje al vroeg verschillende soorten eten heeft gehad. De hoeveelheden doen er wat dat betreft niet veel toe. Het is dus altijd raadzaam om met vier maanden te beginnen met oefenen.

No Comments

Post a Comment