Leer goed boxen in Amsterdam

Boksen

Even een uurtje alles er uit gooien. Helemaal losgaan op een boxzak of werken aan je techniek op de pads. Het kan allemaal bij boxing Amsterdam. Bij boxing Amsterdam ben je aan het goede adres om alle aspecten van het boxen te belichten. Je kunt er een uur je hoofd leeg maken en een goede cardio workout verrichten, maar je kunt ook de fijne kneepjes van het boxen leren bij boxing Amsterdam. De boxsport is een populaire sport waarvan zijn oorsprong decennia lag geleden is. Grootheden als Mohammed Ali en eigentijdse helden als Badr Hari zorgden ervoor dat de sport een enorme opmars heeft gemaakt.

 

Wat heb je nodig

Er zijn, naast een gezonde dosis motivatie en weinig angst om lekker stuk te gaan, goede bokshandschoenen nodig. Deze zijn doorgaans van leer, maar een goedkopere variant van synthetisch materiaal volstaat ook. Tevens is het absoluut aan te raden om bandage aan te schaffen. Hiermee bind je je polsen en vingers in zodat deze goed zijn beschermd tegen de stoten die jij uitdeelt en ontvangt. Deze bindtechniek is niet lastig. Je moet het even onder de knie krijgen. Er staan verschillende video’s op YouTube die je daar uitvoerig bij kunnen helpen. In het begin zul je last krijgen van beurse schenen. Schrik niet, maar hier ontwikkel je uiteindelijk een verdovende laag tegen. Zolang je bokst blijft die laag bestaan. Wil je je hier niet aan wagen, koop dan meteen ook scheenbeschermers.

 

Boxen is een multifunctionele sport

Zoals eerder al aangegeven is boxen een heerlijke cardio workout. Je verbrandt op speelse wijze veel calorieën en je leert terloops ook nog wat technische bewegingen. Je maakt je hoofd leeg en het draagt bij aan een gezonder lichaam. De trainer is zelf professioneel boxer geweest in het verleden dus kent het klappen van de zweep. Hij kan je beeldend vertellen en leren hoe je goed moet boxen. Hoe ziet een goede hoek eruit, waar komt deze precies terecht bij je tegenstander. Hoe draai je je heupen in en wat voor ademhaling is noodzakelijk om je stoten kracht bij te zetten? Deze kennis neem je allemaal door.

Ready to rumble

Ben je enthousiast geworden? Neem dan snel een kijkje op de website en kom eens langs voor een kennismaking. Je kunt een gratis proefles meedraaien om te ervaren hoe het is om lekker los te gaan op een boxzak. Wacht niet langer en be ready ro rumble!

No Comments

Post a Comment