Internationaal kinderdagverblijf in Amstelveen

kinderdagverblijf

 

Ben je pas in Nederland komen wonen en spreken jij en jou kind(eren) de taal nog niet helemaal? Of wil je je kind graag een tweetalig opvoeding meegeven? Dan is een internationaal kinderdagverblijf een goed idee voor jou kind. Zoek je een internationaal kinderdagverblijf in Amstelveen? Lees in dit blog wat je van een internationaal kinderdagverblijf kan verwachten.

 

Meer talig personeel 

 

Het personeel in een internationaal kinderdagverblijf is speciaal opgeleid om meertalige zorg te bieden aan kinderen. Zo wordt er zowel engels als Nederlands tegen je kind gesproken en zal hij of zij zo beide talen langzamerhand onder de knie krijgen. Zo is dit ideaal voor kindjes die van thuis uit engels spreken, omdat zij zo Nederlands leren spreken op de opvang. Ook is dit fijn voor kinderen die van thuis uit Nederlands spreken omdat zij zo op jonge leeftijd een tweede taal erbij leren spreken. Uit vele onderzoeken is al gebleken dat hoe eerder een kind een nieuwe taal leert hoe makkelijker het is om deze onder de knie te krijgen. De nieuwe taal zal zo een tweede moedertaal worden voor je kind. 

 

Een open omgeving 

 

Op de internationale kinderopvang is ieder kind welkom. Het kan als jong kindje best wel spannend zijn in een land te wonen waar je een andere taal hoort dan je thuis gewend bent. Hier wordt op de kinderopvang veel rekening mee gehouden. Zo is kinderopvang een veilige haven waarin geen onderscheidt wordt gemaakt tussen verschillende talen en culturen die uw kind mee heeft gekregen. Er wordt rekening gehouden met de achtergrond van iedere ouder en ieder kind. Ook is de opvang een mooie plek voor uw kind om wat meer te leren over de Nederlandse cultuur, maar ook van elkaar kunnen de kinderen over verschillende culturen iets leren. 

 

Een mengeling van culturen 

 

Bij een internationale kinderopvang zal je kind zijn of haar eerste contact gaan leggen met kindjes van veel verschillende afkomsten. Zo worden kinderen al op jonge leeftijd geleerd zich te mengen met andere kinderen die vanuit verschillende culturen komen. Het idee van wat als normaal wordt gezien door jou kind wordt zo veel breder en zal er voor kunnen gaan zorgen dat je kind veel meer open komt te staan voor verschillende dingen die er gebeuren in haar of zijn leven. Dit kan veel bijdragen aan de verdere ontwikkeling van jou kind. Zo is de ervaring van de kinderopvang een ervaring die je kind zijn of haar hele leven met zich mee kan dragen. 

No Comments

Post a Comment