Alles wat je moet weten over een bedrijfsmakelaar

 bedrijfsmakelaar

Je bent op de markt aan het rondkijken naar de aan- of verkoop van zakelijke panden. Dan is het slim om hiervoor een Bedrijfsmakelaar Tiel in te schakelen. Om te beginnen heeft een bedrijfsmakelaar een ruim aanbod aan zakelijk vastgoed en behalve dit kunnen ze je bijstaan bij de verkoop van je pand. Ook kunnen ze je helpen door andere panden te inspecteren die door andere makelaars worden aangeboden en je bijstaan met advies waar nodig of de contacten voor je leggen. Bedrijfsmakelaars zijn op de hoogte van mogelijke gebreken binnen een pand en van de relevante wet- en regelgeving. In dit artikel gaan we wat uitgebreider in op alles wat je moet weten over een bedrijfsmakelaar.

Meedenken met je doelstellingen

Een goede bedrijfsmakelaar zal precies op papier zetten wat je wensen zijn en met je meedenken over mogelijke opties. Als je een geschikt pand zoekt voor je bedrijf dan dient er rekening mee te worden gehouden wat de indeling is van de directe omgeving, de bereikbaarheid en de technische staat van het zakelijke vastgoed. Ook de indeling en het soort pand waar je naar opzoek bent kunnen natuurlijk verschillen. Ze kunnen je daarnaast bijstaan met advies over benodigde vergunningen mocht dit van toepassing zijn op je situatie. Altijd moet je een weloverwegen beslissing nemen als je besluit zakelijk vastgoed aan te schaffen. Het pand waar je naar opzoek bent moet voldoen aan je wensen en doelstellingen. Als je onderneming een industrieel pand nodig heeft dan is dit iets totaal anders dan horeca vastgoed of een kledingwinkel. Een bedrijfsmakelaar kijkt met je mee of er geen verborgen gebreken zijn of dwalingen in de technische staat van het zakelijke vastgoed. Daarnaast zijn bedrijfsmakelaars ook gespecialiseerd in de verkoop van zakelijk vastgoed. Ze kunnen optreden als taxateur en je een indicatie geven van wat je zakelijke pand waard is. Ook hierbij kunnen ze je op verborgen gebreken wijzen en dwalingen in de technische staat. Ook kunnen ze de marketing doen voor de verkoop van je bedrijfspand en je helpen een koper te vinden.

Hoe vind je een goede bedrijfsmakelaar

Om te beginnen kan je altijd rondvragen bij je kennissen, vrienden en familie. Misschien kennen hun een betrouwbare bedrijfsmakelaar. Daarnaast is het nog mogelijk om op internet wat onderzoek te doen. Je kan hier vaak reviews nalezen en offertes opvragen. Op deze manier kan je een goede keuze maken voor je persoonlijke situatie.

No Comments

Post a Comment