Op zoek naar mensendieck therapie?

  meditatie

Van oorsprong is mensendieck therapie gericht op het verbeteren van de lichaamshouding en beweging in het dagelijks leven. In ons dagelijks leven maken we bewegingen die vanzelfsprekend zijn geworden zoals lopen, zitten, staan, tillen, etc. Wanneer u pijnklachten ervaart in uw rug kan het zijn dat u bijvoorbeeld al langere tijd de spieren op een verkeerde manier gebruikt.  Door op een verkeerde manier te bewegen kan het zijn dat u in de loop van de tijd pijnklachten ervaart en dat spieren overbelast raken. Wanneer je deze klachten ervaart is het verstandig om hier een passende therapie voor te volgen. Bijvoorbeeld bij mensendieck therapie in Alkmaar.

Het verschil tussen mensendieck therapie en cesartherapie

Het uitgangspunt is bij mensendieck therapie en cesartherapie hetzelfde. Bij beide therapieën leer je je lichaamshouding en bewegingspatroon te verbeteren, waardoor lichamelijke klachten af zullen nemen. Ook kun je beide therapieën volgen wanner je last hebt van artroseklachten. Door mensendieck therapie of cesartherapie te volgen zullen de klachten die je ervaart als gevolg van de artrose verminderen. Er zit wel een verschil in deze therapieën. Bij mensendieck therapie is het zo dat de therapeut de oefeningen uitlegt zonder deze voor te doen. Op deze manier ervaar je zelf het beste op welke manier van bewegen voor jou het beste is. Bij cesartherapie zal de therapeut de oefeningen eerst voor doen. Het is dan de bedoeling deze oefening na te doen. Bij deze therapie ervaar je dan niet hoe het is wanneer je de oefening op jouw manier doet.

Een verwijzing nodig voor mensendieck

Mensendieck therapie is direct toegankelijk. Dit betekend dat je geen verwijzing van de huisarts nodig hebt om gebruik te kunnen maken voor mensendieck therapie. Vaak is het wel zo dat je een afspraak maakt bij de huisarts wanneer je lichamelijke klachten ervaart. Wanneer deze klachten mogelijk gerelateerd zijn aan het maken van verkeerde bewegingen, zal de huisarts je mensendieck therapie adviseren. Wanneer je zonder verwijzing van de huisarts gebruik wil maken van mensendieck therapie zal er eerst een korte screening volgen. Via zo een korte screening wordt duidelijk of mensendieck therapie de juiste therapie is, of dat misschien een andere vorm van therapie beter is.  Mensendieck therapie wordt voor mensen boven de achttien maar beperkt vergoed door de basisverzekering. Wanneer je graag gebruik wil maken van mensendieck therapie is het raadzaam om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Je kunt vooraf informeren bij je zorgverzekeraar naar de vergoedingen in de verschillende aanvullende verzekeringen.

 

No Comments

Post a Comment