Wat is leuk om te doen tijdens een dagje Utrecht?

de kleine baron

Utrecht is één van de leukste steden van Nederland. Qua grootte staat het ook op de vierde plek van ons landje. Dat is ook te zien als je door het centrum loopt. De stad beschikt over een groot winkelcentrum, gezellige terrassen en mooie restaurants. Ook de markt en de musea zijn zeker het bezoeken waard. Ga jij er binnenkort weer een dagje tussenuit? Zet Utrecht dan zeker bovenaan je lijstje. Dit is wat je allemaal kan doen in deze mooie stad.

#1 Uit eten in de stad

Neude is een plein in Utrecht dat vol met leuke restaurantjes en terrassen zit. Je vindt er echt van alles: van Mexicaans eten tot sushi. Uit eten Utrecht is heel fijn na een dagje shoppen. Wil je een snelle hap omdat je niet lang meer hebt tot je trein gaat? Ga dan iets eten in Hoog Catharijne.

#2 Afsluiten in het Biercafé

Het Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht is ook een echte aanrader als je nog een afzakkertje wil halen. Ze hebben daar ontzettend veel bieren van de tap en op de fles. Je vindt het café op de Achter Clarenburg. Dat is aan een oude gracht. De omgeving van het café is al een bezienswaardigheid op zich.

#3 Hoog Catharijne

Hou je van shoppen en laat je liever de musea achterwege. Dan hoef je niet verder te gaan dan Hoog Catharijne. Je stapt de trein uit en je loopt al gelijk een hele grote shopping mall binnen. Dat is alles wat je nodig hebt. Het is het grootste winkelcentrum van Nederland waar alle bekende modeketens gevestigd zijn.

#4 De Dom van Utrecht bezoeken

De Dom van Utrecht is een markante gotische kerk in het midden van de Nederlandse stad Utrecht. Het is de zetel van het katholieke bisdom Utrecht. De binnenkant is schitterend maar ook de buitenkant ziet er karakteristiek uit. Het is tevens één van de hoogste gebouwen van Nederland.

#5 Nijntje-museum

Ga je op stap met kleine kinderen? Sla dan vooral het Nijntje-Museum niet over. Alle figuurtjes van de tekenaar Dick Bruna zijn daar te bewonderen. Kinderen kunnen er ook leuke spelletjes doen die met Nijntje te maken hebben. Ben jij zelf ook opgegroeid met Nijntje? Dan is het heerlijk een middagje jeugdsentiment.

Ben jij al in Utrecht geweest en heb je nog andere tips voor bezienswaardigheden? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

No Comments

Post a Comment