Gastouderbureau Arnhem

 

Kinderopvang 1

Op zoek naar kleinschaligere vorm van kinderopvang? Dan kun je kiezen voor het inhuren van een deskundige gastouder. Net als bij de kinderopvang is hier het recht op kinderopvangtoeslag van toepassing. Er zijn verschillende betrouwbare en professionele gastouders aangesloten bij het gastouderbureau Arnhem. Een veilige en hygiënische omgeving staat hoog in het vaandel. Daarbij wordt er voor gezorgd dat de kinderopvang aansluit bij de behoeftes van jouw kind.

Het gastouderbureau is een bemiddelingsbureau. Er worden hoge eisen gesteld aan de gastouderopvang omdat alle aangesloten gastouders voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De gastouders bezitten onder andere over belangrijke pedagogische vaardigheden. Zo zijn zij positief betrokken bij het wel en wee van jouw kind. Er wordt veel belangstelling getoond voor wat jouw kind die dag op school of in het weekend heeft gedaan. Bijvoorbeeld, wanneer jouw kind koekjes heeft gebakken zal de gastouder de tijd maken om te luisteren naar jouw kind. Verder maakt de gastouder gebruik volgens de principes van positieve bekrachtiging. De gastouder zal altijd op een opbouwende manier jouw kind toespreken. Er wordt een grote focus gelegd op wat er al wél goed gaat. Om het zelfvertrouwen van jouw kind te stimuleren, zal de gastouder jouw kind bemoedigend toespreken. Bijvoorbeeld: ‘Je kunt het wel, dat gaat zeker lukken!’ Verder vinden de gastouders het belangrijk om samen met de kinderen problemen op te lossen. Wanneer kinderen het niet zo goed met elkaar kunnen vinden en er is even ruzie dan zal de gastouder niet als een leider optreden. De gastouder zal samen met de kinderen op zoek gaan naar een goede oplossing zodat de ruzie snel is opgelost. Op deze manier ligt de verantwoordelijkheid ook bij de kinderen zelf.

 

Gastouder Arnhem

Een professionele gastouder uit Arnhem is snel gevonden omdat er een groot netwerk van gastouders is aangesloten bij het gastouderbureau. Allereerst is het van groot belang dat de gastouders een passie hebben voor het werken met kinderen en goed met kinderen kunnen omgaan.

Alle gastouders bezitten over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en hebben een diploma op het gebied van Zorg en Welzijn of een soortgelijk diploma in dat vakgebied. De gastouders kunnen de Nederlandse taal goed spreken en hebben een certificaat behaald voor het verlenen van Eerste Hulp. Natuurlijk is er ook een EHBO-koffer aanwezig zodat de juiste hulp ook daadwerkelijk verleend kan worden. Verder is de ruimte waarin jouw kind wordt opgevangen volledig rookvrij, veilig en voldoet het aan hoge hygiëne-eisen. Ook wordt er gekeken of jouw kind veilig buiten kan spelen. Wanneer dit niet zo is, kan er bijvoorbeeld voor worden gekozen om een hek te plaatsen zodat de tuin is afgeschermd en jouw kind niet plotseling het erf af kan gaan.

 

No Comments

Post a Comment